Voormalig wonderkind Robinho (36) vertrekt transfervrij bij Turkse kampioen

Voormalig wonderkind Robinho (36) vertrekt transfervrij bij Turkse kampioen

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 16:34vr 07-08-2020 om 16:34

Turks kampioen Basaksehir heeft Robinho uitgezwaaid. Het voormalige wonderkind is op zijn 36ste zonder club komen te zitten. Na Eljero Elia is het al de tweede buitenspeler die de deur in Istanbul achter zich dicht trekt.

De honderdvoudig international van Brazilië beschikte net als Elia over een aflopend contract: deze verbintenis zal niet verlengd worden, maakt Basaksehir bekend via de officiële kanalen. 'Robinho is een voorbeeldig sportman met een bescheiden karakter. Wij willen hem graag bedanken voor zijn inspanningen namens onze club en we wensen hem veel succes met het vervolg van zijn carrière', laat men weten.

De oud-speler van onder meer Real Madrid, Manchester City en AC Milan kwam begin 2019 over van Sivasspor. Sindsdien kwam Robinho tot 43 officiële optredens namens Basaksehir. De vleugelaanvaller kampte tijdens zijn laatste seizoen echter regelmatig met blessures en kwam slechts mondjesmaat aan spelen toe. Robinho was niet beschikbaar voor het Europa League-duel met FC Kopenhagen van woensdagavond, waarin de Turkse kampioen werd uitgeschakeld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws