Westerlo recht haar rug in Utrecht en buigt 2-0-achterstand om in oefenduel

Westerlo recht haar rug in Utrecht en buigt 2-0-achterstand om in oefenduel

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 15:52wo 05-08-2020 om 15:52

KVC Westerlo blijft het naar behoren doen in haar voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na oefenzeges tegen KV Mechelen (0-6) en Dessel Sport (1-4) behaalde het nu een gelijkspel in en tegen FC Utrecht. Bij de rust keken de jongens van Bob Peeters nochtans tegen een 2-0-achterstand aan.

Het is een Nederlandse week voor Westerlo, dat vorig weekend al oefende tegen Vitesse Arnhem (0-1-verlies) en komend weekend Roda JC ontmoet. De woensdagpartij tegen Utrecht bleef lang evenwichtig. In de slotminuten van de eerste helft maakte de Eredivisionist dan toch het verschil. Sylian Mokono en Jeredy Hilterman maakten er 2-0 van, onder meer na een hoekschop.

Peeters stuurde na de pauze dezelfde jongens de wei in en die dienden Utrecht van antwoord. Rond het uur gaf Westerlo de Nederlanders een koekje van eigen deeg, met twee goals op korte tijd. Eerst verzorgde Thomas Ephestion de aansluitingstreffer. Het betekende zijn allereerste treffer in het shirt van de Kemphanen. Luttele tijd later hing linksback Christophe Janssens de bordjes weer in evenwicht: 2-2.

Bij die stand bleef het ook tot het einde, ondanks de acht wissels die Peeters een kwartier voor affluiten nog doorvoerde. Een deugddoend resultaat voor Westerlo, dat normaliter op 23 augustus de competitie hervat tegen Lierse Kempenzonen. De club hoopt stiekem echter nog kans te maken op voetbal in Eerste Klasse A via het gerecht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws