Croonen laat zich uit over toekomst als voorzitter van de Pro League

Croonen laat zich uit over toekomst als voorzitter van de Pro League

01-08-2020 21:13
8

Er was de afgelopen weken veel commotie rond het competitieformat. Uiteindelijk besliste de Pro League om met 18 clubs aan te treden komend seizoen. Peter Croonen krijgt de wind van voren als voorzitter van de Pro League.

“Een van onze uitdagingen is dat er te veel rechtszaken zijn”, begint Croonen tegenover Het Nieuwsblad. “Er komt een doorlichting van onze werking. Als dat zou betekenen dat er een onafhankelijke voorzitter moet komen, is dat zo. Wie aan het hoofd staat, is niet belangrijk. Ik ben niet vergroeid met mijn positie.”

“Het zijn niet de makkelijkste maanden geweest”, gaat Croonen verder. “Ik heb me afgevraagd waarmee ik bezig was: mijn professionele leven, RC Genk én de Pro League. Maar ik ben iemand die niet wegloopt als we in een storm zitten. Hopelijk zijn we er nu door.”

Croonen weet niet of hij nog zal doorgaan als voorzitter van de Pro League. “Of ik daarna een rol, zal spelen is van ondergeschikte orde. CEO Pierre François kijkt er op dezelfde manier tegenaan. Niemand zit hier voor zijn eigen prestige of voor zijn eigen rekening. We zitten hier met een hart voor het Belgische voetbal.”