Birmingham eert toptalent en haalt rugnummer al na 41 wedstrijden uit de roulatie

Birmingham eert toptalent en haalt rugnummer al na 41 wedstrijden uit de roulatie

23-07-2020 19:23
5

Birmingham City heeft rugnummer 22, het nummer dat Jude Bellingham droeg bij de club, uit de roulatie gehaald. Opmerkelijk, omdat de jongeling slechts 41 wedstrijden voor Birmingham speelde en daarin vier doelpunten maakte.

Deze week werd bekend dat Bellingham volgend seizoen voor Borussia Dortmund uitkomt. Het 17-jarig supertalent doorliep de hele jeugdopleiding van Birmingham en speelde daar 41 wedstrijden in het eerste elftal. Nu verlaat hij 'The Blues' en als eerbetoon aan 'hun' talent heeft de club besloten om rugnummer 22 uit de roulatie te halen. In een statement op de website valt te lezen dat het 'passend is om te doen, omdat hij er één van ons is en hij andere kan inspireren'.

Afgelopen week speelde Bellingham al zijn laatste wedstrijd voor Birmingham, waarna hij in tranen uitbarstte. "Ik kom hier al sinds ik zeven ben, dus het was volkomen logisch dat ik moest huilen", zegt de middenvelder in een afscheidsbericht aan alle fans van Birmingham. "Maar Dortmund is voor mij nu de beste plaats om naartoe te gaan. Daar kan ik mijn ontwikkeling doorzetten en ik ben dan ook optimistisch over de toekomst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie