Anderlecht legt in eerste oefenwedstrijd STVV over de knie, Kompany scoort

11-07-2020 13:28 Laatste update: 13:32
21

Zaterdag heeft RSC Anderlecht een oefenwedstrijd van STVV gewonnen. Paars-wit haalde het met 2-0 van de Kanaries. Onder meer Vincent Kompany kwam op het scorebord.

Anderlecht en STVV spelen niet één keer, maar twee tegen elkaar op zaterdag. Paars-wit trok de eerste match naar zich toe. Het duel duurde 1x45 minuten en 1x15 minuten.

In het openingskwartier kwam Anderlecht dicht bij de openingstreffer. Vlap krulde de bal evenwel op en niet onder de lat. Tegen STVV had Anderlecht het meeste balbezit en uiteindelijk leverde dat ook een doelpunt op. Doku zette via zijn tegenstander Anderlecht op 1-0.

In de tweede helft zette onder meer Lokonga Steppe nog aan het werk, maar de doelman kraakte pas na een kopbal van Kompany. Het was meteen het laatste wapenfeit van het eerste duel. Straks spelen Anderlecht en STVV nog eens tegen elkaar.

Opstelling Anderlecht: Hendrik Van Crombrugge, Anouar Ait El Hadj, Vincent Kompany, Hannes Delcroix, Killian Sardella, Sambi Lokonga, Peter Zulj, Michel Vlap, Kemar Roofe, Jeremy Doku en Francis Amuzu
Opstelling STVV: Steppe, Garcia Tena, Colombatto, Sankhon, Nakamura, De Ridder, Colidio, Teixeira, Balongo, Lucas en Lathouwers