United boekt wederom overtuigende zege en voert druk op concurrentie verder op

09-07-2020 23:13
1

Manchester United heeft donderdag wederom een soevereine zege geboekt in de Premier League. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer werd in het zadel geholpen door een omstreden VAR-beslissing, maar had daarna geen kind aan Aston Villa: 0-3.

Bij Aston Villa begon Anwar El Ghazi in de basis. Hij zag hoe ploeggenoot Jack Grealish de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Het schot van de Engelse smaakmaker scheerde maar net over het doel bij David De Gea. De Spaanse doelman had niet veel later geluk, toen Trezeguet de paal raakte.

United had het zodoende lastig in Birmingham, maar na 27 minuten stak de arbitrage de helpende hand toe. Bruno Fernandes ging op het been van Ezri Konsa staan, maar kreeg tot veler verbazing een strafschop van de scheidsrechter. Een beslissing die nog opmerkelijker werd onderschreven door de VAR. De Portugese middenvelder wist met het buitenkansje wel raak: 0-1. Het was al zijn zevende goal in tien Premier League-duels.

Op slag van rust was Fernandes ook dicht bij de 0-2, maar hij kopte net langs de kruising. Mason Greenwood had meer succes: het Engelse toptalent haalde fraai uit en scoorde daarmee voor het derde competitieduel op rij. In de tweede helft had United vervolgens niets meer te duchten van Aston Villa. Paul Pogba drukte het krachtsverschil na 58 minuten in de score uit. De Fransman schoot bekeken raak. Fernandes kon daardoor ook nog een assist bijschrijven, zijn zesde.

United haalde in het vervolg de voet van het gaspedaal. De ploeg van Solskjaer zet de opmars richting een Champions League-ticket voort. De achterstand op nummer vier Leicester City bedraagt nog één punt. Voor El Ghazi en Aston Villa dreigt juist degradatie met plek negentien.