Duitse competitie helemaal afgewerkt: Met een goeie discipline is het mogelijk

Duitse competitie helemaal afgewerkt: "Met een goeie discipline is het mogelijk"

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 20:38ma 06-07-2020 om 20:38

Het heeft er door de coronacrisis even slecht uitgezien, maar sinds vorig weekend is de Duitse competitie helemaal afgewerkt. Volgens Sébastian Bornaux, ex-speler van RSC Anderlecht en momenteel aan de slag bij FC Keulen, kon dat alleen dankzij de uitstekende Duitse discipline.

"Het is zeer goed verlopen en ik had ook niet anders verwacht. De liefde voor de sport is hier zo groot en met een goeie discipline is het mogelijk", vertelde Bornauw aan Sporza. "Duitsland heeft het voorbeeld gegeven aan de andere landen en wij waren heel blij dat we het seizoen hebben kunnen afmaken."

Volgens de verdediger werd alles uitstekend georganiseerd. "We hadden per week twee coronatesten en we waren afgesloten van het gewone leven. Dat blijft natuurlijk een grote verantwoordelijkheid voor de spelers en dus moet je chapeau zeggen aan de spelers en de teams. Ik denk dat er na de 2e speeldag geen coronageval meer geweest is. Dat wil zeggen dat de spelers zich thuis bijna opgesloten hebben."

Bornauw werd bij Keulen ook geconfronteerd werd met enkele gevallen in de eerste weken van de heropstart. "We werden toen bijna dagelijks getest", verklaarde hij daarover. "Dan heb je snel een gevoel van controle en ben je gerustgeteld. Daarom heb ik ook toen nooit schrik gehad."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws