Been vindt transferbedrag te hoog: Omdat Ajax achter je naam staat

Been vindt transferbedrag te hoog: "Omdat Ajax achter je naam staat"

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 16:46ma 06-07-2020 om 16:46

Mario Been vindt de acht à negen miljoen euro die Lille gaat betalen voor Ajax-verdediger Sven Botman aan de hoge kant. De analist van FOX Sports denkt dat zijn opleiding in Amsterdam iets met het hoge bedrag te maken heeft.

"Dat is ook wel iets unieks", zegt Been bij Voetbalpraat over de aanstaande transfer van Botman. "Als Ajax achter je naam staat, ben je opeens vijf miljoen euro meer waard. Dat blijkt maar weer." Botman werd afgelopen seizoen door Ajax verhuurd aan sc Heerenveen en maakte bij vlagen een goede indruk. Toch hebben de Amsterdamers besloten afscheid van hem te nemen.

"Ajax vindt hem niet goed genoeg om hem zelf te behouden", constateert Been, die dan wel begrijpt dat de club instemt met zo'n bedrag. "Als je hem zelf niet kan gebruiken, is dat heel veel geld. Maar je kunt ook zeggen: hij kan zich verder ontwikkelen bij Ajax. Een sterke jongen, linkspoot. Misschien is hij over twee jaar wel twintig of dertig miljoen waard." Botman heeft uiteindelijk geen officiële wedstrijd in Ajax 1 gespeeld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Been hier gelijk?

(88 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws