'Barcelona hoopt op Piqué-scenario en opent onderhandelingen in Manchester'

'Barcelona hoopt op Piqué-scenario en opent onderhandelingen in Manchester'

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 09:46za 04-07-2020 om 09:46

FC Barcelona heeft zijn zinnen gezet op een Gerard Piqué-scenario, zo melden Spaanse media. De Catalanen willen voormalig jeugdspeler Eric García deze zomer overnemen van Manchester City.

García stond te boek als groot talent in Barcelona, maar in 2017 koos hij met het oog op zijn ontwikkeling voor de Premier League-grootmacht. Manager Pep Guardiola gaf hem donderdag nog een basisplaats tijdens de topper tegen Liverpool (4-0). Na de coronabreak speelde hij ook al negentig minuten mee tegen Arsenal (3-0).

Barça is onder de indruk van García en hoopt dat de negentienjarige verdediger hetzelfde pad bewandelt als Piqué. De 102-voudig Spaans international maakte een uitstapje naar Manchester United, voordat hij terugkeerde in Camp Nou en uitgroeide tot een steunpilaar. Opvallend genoeg is García nu in beeld als opvolger van Piqué, die inmiddels 33 jaar is.

De jonge Spanjaard loopt volgend jaar zomer uit zijn contract bij City, waardoor Barça hoopvol is dat het tot een akkoord kan komen met de Engelsen. Volgens onder meer Diario Sport willen de Catalanen hem deze zomer al terughalen, maar de onderhandelingen bevinden zich nog in de beginnende fase.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws