Waasland-Beveren krijgt ongelijk van BMA: Een donderslag bij heldere hemel

Waasland-Beveren krijgt ongelijk van BMA: "Een donderslag bij heldere hemel"

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 20:40do 02-07-2020 om 20:40

Waasland-Beveren heeft ongelijk gekregen van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en degradeert sowieso naar 1B. De beslissing van de Pro League om de 30ste speeldag niet te laten doorgaan, blijkt niet in strijd te zijn met de concurrentieregels. De supporters van Waasland-Beveren reageren ontgoocheld. 

"Een donderslag bij heldere hemel”, vertelt Wim Van Goethem, Supporters Liaison Officer van de club, aan Het Nieuwsblad. "Ik weet niet welke buitenaardse krachten hier hebben meegespeeld. Het auditoraat heeft in eerste instantie de standpunten van de club gevolgd. Maar als er een uitspraak moet volgen, maakt het college plots een bocht van 180 graden. Vreemd."

"Wie kan er nu nog aan uit? Dit nieuws komt bijzonder hard aan", vervoglde Van Goethem. "Deze beslissing had niemand verwacht, toch? Na alle positieve signalen van de voorbije weken zagen we dit ook niet aankomen. Het is een beetje vergelijkbaar met de licentie van Moeskroen. Alle signalen waren tegen, maar uiteindelijk hebben ze toch een licentie gekregen. Ach, we zitten al enkele maanden op een emotionele rollercoaster. Een mokerslag? Dat is veel gezegd. Het is eerder onbegrip."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws