Breaking news

Terug naar af voor Club Brugge, Cercle Brugge wil niet zomaar weg uit Jan Breydel

Dessers moet knallen bij KRC Genk: 'Dan is vier miljoen euro niet veel'

Dessers moet knallen bij KRC Genk: 'Dan is vier miljoen euro niet veel'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 10:15ma 29-06-2020 om 10:15

Cyriel Dessers moet de nieuwe goalgetter worden van KRC Genk. Gert Verheyen denkt alvast dat hij het verschil kan maken in de Luminus Arena. De transfersom van vier miljoen euro is dan ook niet overdreven. 

'Als je Bongonda voor zeven miljoen koopt, is vier miljoen niet veel. Ik heb zijn goals van het afgelopen seizoen bekeken en hij is een allrounder. Dessers scoort met links, met rechts, met de kop, door verdedigers op te jagen, door zijn kracht te gebruiken, door zijn snelheid te gebruiken, door zijn techniek. En er zijn goals waarbij hij voor de man komt op een voorzet van de flank, maar ook waarbij hij achter de man blijft. In potentie heeft hij alles', vertelt Verheyen bij Het Nieuwsblad.

Dessers heeft zijn kwaliteiten dus al bewezen. 'Met die kanttekening dat er bij die goals allerminst goed verdedigd wordt. Zijn schitterende goal tegen Ajax maakt hij nadat Daley Blind zich als een miniem laat opzijzetten. Plus, je ziet ook dat hij al die doelpunten maakt barstensvol vertrouwen.'

Voorlopig is Dessers nog niet officieel voorgesteld als nieuwe aanwinst bij KRC Genk. Met 15 doelpunten in 26 wedstrijden werd hij afgelopen seizoen nog topschutter in de Eredivisie. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Dessers een meerwaarde zijn voor Genk?

Ja, als basiskracht
61%
Ja, als vaste invaller
15%
Ja, als verbreding van de kern
18%
Nee, in geen enkele rol
6%
(1158 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws