‘Federaal parket doet onderzoek naar zeven verdachte transfers van Mogi Bayat’

‘Federaal parket doet onderzoek naar zeven verdachte transfers van Mogi Bayat’

24-06-2020 14:27 Laatste update: 25-06-2020 09:28
17

De gerechtelijke politie van Limburg is woensdag binnengevallen bij Sporting Charleroi in het kader van Operatie Propere Handen. Het Nieuwsblad laat weten dat enkele transfers worden onderzocht.

‘Volgens de club vroeg de politie enkele dossiers op van transfers die Mogi Bayat, de broer van Charleroi directeur Mehdi Bayat, heeft gedaan’, klinkt het. Het dossier Propere Handen loopt als sinds oktober 2018 en lijkt bijna afgerond te zijn.

‘In Operatie Propere handen, klonk het eerder dit jaar bij het federaal parket dat het onderzoek bijna afgerond was en dat er een eindvordering verwacht mocht worden.’ Ook bij Standard-preses Bruno Venanzi werd eerder dit jaar binnengevallen.

Update: Volgens Het Belang van Limburg loopt er een onderzoek naar zeven (nog onbekende) verdachte transfers van Mogi Bayat. ‘Volgens onze informatie kwamen ze voor zeven dossiers die al sinds 2018 in handen zijn van het gerecht, maar waarvan stukken ontbraken of moeilijk leesbaar zijn. Daarom wilden ze het origineel opnieuw bekijken’, klinkt het.