Heb bij Club Brugge onder MPH en Leko getraind, maar ik wilde spelen

"Heb bij Club Brugge onder MPH en Leko getraind, maar ik wilde spelen"

21-06-2020 19:20
1

Het ambitieuze Union haalde deze transferperiode Senne Lynen weg bij het Nederlandse Telstar. De middenvelder kwam in het verleden nog uit voor Club Brugge, maar besloot om daar te vertrekken. Hij legt nu ook uit waarom.

Lynen was jarenlang een jeugdspeler bij Club Brugge, maar brak nooit door bij de A-ploeg. Hij koos uiteindelijk voor een transfer naar Nederland. "In Brugge trainde ik onder Michel Preud'homme en Ivan Leko. Ik zat een paar keer op de bank. Ik wilde echter spelen", zegt Lynen op de website van Union.

"Met Telstar kon ik uitkomen tegen grotere teams en doorwinterde spelers die hun stempel drukten, waardoor ik verder kon groeien in mijn carrière en vooral een completere speler kon worden, zowel in het spel als fysiek", aldus de middenvelder.

Terugkeer
Nu speelt hij dus terug in ons land. "Ik kwam om twee redenen terug naar België. Het project van Union is erg interessant en de ambities op korte, middellange en lange termijn komen daaruit voort. Ik wist dat de club, op twee andere na, de meeste landstitels behaalde: dat maakte de meeste indruk op mij", geeft hij aan.

"Daarna deed ik wat zoekwerk om meer te weten te komen en was ik meteen 'verkocht'. De tweede reden is persoonlijk. Ik had altijd de ambitie om in de eerste afdeling te spelen, en alle factoren zijn hier aanwezig", besluit hij.