Haaland krijgt al opvolger: productief neefje (16) maakt dezelfde transfer

Haaland krijgt al opvolger: productief neefje (16) maakt dezelfde transfer

Albert Braut Tjaaland, het zestienjarige neefje van Dortmund-spits Erling Braut Haaland, treedt in de voetsporen van zijn veelscorende neef. De jonge Noorse aanvaller maakt net als Haaland de overstap van Bryne FK naar Molde FK.

Tjaaland scoorde in de jeugd van Bryne, actief op het tweede niveau in Noorwegen, aan de lopende band en verbrak diverse doelpuntenrecords. Zo zou hij in een seizoen van 22 wedstrijden dertig keer gescoord hebben en eerder kwam hij ook al tot 34 treffers in vijftien wedstrijden.

De zestienjarige spits kwam nog niet in een officieel duel in actie voor het eerste van Bryne, maar toch heeft Molde genoeg gezien om hem naar het hoogste niveau te halen. Daarmee volgt Tjaaland zijn neef Haaland op, die drieënhalf jaar geleden exact dezelfde transfer maakte.

Bij Molde verdiende Haaland uiteindelijk een overstap naar Red Bull Salzburg, waar hij bekendheid verwierf met zijn vele goals in de Oostenrijkse competitie en de Champions League. Voor Tjaaland is dat nu de volgende stap: het zestienjarige 'neefje van' krijgt de kans om zich bij de kampioen van Noorwegen te bewijzen als de nieuwe Noorse doelpuntenmachine.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie