Gattuso dolgelukkig na historische goal van Mertens: Die bevrijdde ons

Gattuso dolgelukkig na historische goal van Mertens: "Die bevrijdde ons"

14-06-2020 11:26 Laatste update: 11:35

Dries Mertens beleefde een zoveelste unieke avond in het shirt van Napoli. Met zijn gelijkmaker tegen Internazionale (1-1) kwalificeerde hij zijn team voor de finale van de Coppa Italia én kroonde hij zich tot beste schutter aller tijden van de club. Trainer Gennaro Gattuso was na afloop dan ook in de zevende hemel.

"De jongens waren buitengewoon in de toewijding die ze in hun spel stopten", looft de oud-middenvelder zijn manschappen op de website van Napoli. "Ik bedank hen, omdat ze ook voor mij speelden. Mijn team heeft geweldige veel kwaliteit, maar deze keer zagen ze af, omdat niet alle mechanismen op punt stonden."

"We hebben karakter getoond. Op het vlak van intensiteit zijn we vertrokken waar we gestopt zijn", verwijst Gattuso naar de onderbreking door de coronacrisis. "We zijn door een erg lastige periode gegaan, het was zelfs niet eenvoudig om te trainen."

"De goal van Mertens bevrijdde ons", beseft hij. "Daarna hebben we ons van onze betere kant getoond. De jongens geven zich volledig, ze zijn toegewijd en beschikbaar. Nu zullen we de finale betwisten met onze wapens. Als we dit pad blijven bewandelen, kunnen we enorme voldoening bereiken", besluit Gattuso ambitieus.