Anderlecht doet geen gekke zaken: Dat is de manier waarop we gaan blijven werken

Anderlecht doet geen gekke zaken: "Dat is de manier waarop we gaan blijven werken"

10-06-2020 19:18
17

Karel Van Eetvelt heeft zijn eerste maanden achter de rug als CEO van RSC Anderlecht. De eerste echte test komt pas de volgende maanden, met de transfermercato. Er is immers veel werk bij paars-wit, zowel qua inkomende als uitgaande transfers.

"Vincent heeft me maandagochtend een lijst getoond van wie er was toen hij hier teruggekeerd is. Ik zal het cijfer niet noemen, maar het aantal was indrukwekkend", vertelde Van Eetvelt aan Sporza. "Meer dan 50 spelers? Inderdaad. "Normaal stel je een dubbele squad op: 24 à 26 spelers. De rest zijn jeugdspelers die kansen krijgen op het moment dat het kan. Dat is de manier waarop Anderlecht zal blijven werken. We zullen geen gekke transfers doen."

"Vandaag is onze eerste bekommernis om de doorgebroken jeugdspelers langer aan ons te binden. We moeten ervoor zorgen dat we niet gedwongen worden om hen te verkopen om inkomsten te genereren. Dat zou het geval zijn als we nu niet geschakeld hadden. Nu kunnen we door met een deel van deze spelers", besloot Van Eetvelt.