UPDATE: 'Genk grijpt naast Sanogo, die voor Spartak Moskou kiest'

UPDATE: 'Genk grijpt naast Sanogo, die voor Spartak Moskou kiest'

08-06-2020 16:44 Laatste update: 26-06-2020 20:01
30

Bij KRC Genk is men stevig op zoek naar een nieuwe spits om de concurrentiestrijd aan te gaan met Paul Onuachu. Cyriel Dessers werd al genoemd, maar hij is niet de enige die op het lijstje staat. Ook Yaya Sanogo is in beeld. 

Bij het Franse La Depeche valt te lezen dat KRC Genk ook interesse toont in Yaya Sanogo. De Franse spits heeft een aflopend contract bij Toulouse, waar hij niet kon uitblinken. Sanogo kon amper drie keer scoren in vijftien competitiewedstrijden.

Sanogo stond in zijn jeugdjaren nog te boek als een groot talent. Een echte doorbraak kwam er amper nooit. In Engeland had hij het moeilijk bij Arsenal, Crystal Palace en Charlton. Ook zijn periode in Nederland bij Ajax werd geen groot succes.

De Fransman, die een soortgelijk profiel heeft als Sanogo, kwam sinds 2017 uit voor Toulouse. Daar was hij in 63 competitiewedstrijden goed voor twaalf doelpunten.

Update: Via Twitch liet de Franse journalist Manu Lonjon dat KRC Genk een onderhoud heeft gehad met de makelaars van Sanogo. Het contract van de aanvaller loopt deze zomer af bij Toulouse. De Franse club zou niet rouwig zijn dat Sanogo vertrekt, het wil immers de loonkosten drukken. 

Update: Genk wordt niet de nieuwe club van Sanogo. De spits lijkt zijn carrière te gaan vervolgen bij Spartak Moskou. De Russen hopen Sanogo te verleiden met een salaris van anderhalf miljoen euro per jaar, schrijf L'Équipe. In Moskou ligt er al een driejarig contract klaar voor de Fransman van Ivoriaanse afkomst. Genk zou met Cyriel Dessers echter wel een nieuwe aanvaller in huis halen.