'KV Oostende wil geen huurlingen à la Palaversa, Sanneh en Sylla meer halen'

'KV Oostende wil geen huurlingen à la Palaversa, Sanneh en Sylla meer halen'

08-06-2020 08:45 Laatste update: 08:47
5

Grote veranderingen bij KV Oostende, waar Gauthier Ganaye (31) de jongste uitvoerend voorzitter van het Belgische profvoetbal wordt. De Fransman zal ook de lijnen voor het transferbeleid uitzetten, die louter gebaseerd zijn op data-analyse. Dat vertelt Ganaye in gesprek met Het Nieuwsblad.

Zo zal KVO geen scouts op pad sturen om spelers op het spoor te komen. "We halen spelers op basis van statistieken. Hoe meer info je hebt over een voetballer, hoe kleiner de kans dat je je vergist. Dat werkt in het baseball, maar betekent niet dat we enkel jongens van onder de 24 halen. Er kan ook een ervaren speler bij zijn."

Bovendien zal Oostende ook geen huurspelers meer vastleggen, dat is eigen aan het beleid van de Amerikaanse eigenaars van Pacific Media Group. Zo zal er in de toekomst geen plaats meer zijn voor tijdelijke spelers als Bubacarr Sanneh (RSC Anderlecht), Ante Palaversa (Manchester City) en Idrissa Sylla (Zulte Waregem).

Zondag werd Alexander Blessing aangesteld als nieuwe hoofdcoach van KVO. De Duitser komt over van RB Leipzig, waar hij de voorbije acht seizoenen jeugdtrainer was. Blessing staat gekend om zijn aanvallend voetbal, bovendien is ook hij vertrouwd met moderne en nieuwe beleid van de club.