Verheyen begeleid Coucke naar exit: Met hem ging het niet meer veranderen

Verheyen begeleid Coucke naar exit: "Met hem ging het niet meer veranderen"

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 10:10di 02-06-2020 om 10:10

De paleisrevolutie bij RSC Anderlecht beroert al dagen de nationale voetbaldebatten. Het Nieuwsblad-analist Gert Verheyen denkt er eveneens het zijne van. Maar ook binnen de club lijkt het laatste woord nog niet geklonken over deze ommezwaai.

Zo staat er dinsdag een vergadering van de Raad van Bestuur op het programma waarin het voorzitterschap van Vandenhaute officieel wordt bekrachtigd. Die interne bijeenkomst zou wel eens een ander licht kunnen laten schijnen binnen de club, aangezien verschillende aandeelhouders en leden van de Raad niet op de hoogte waren van de machtswissel.

Toch denkt Verheyen dat, als de machtswissel wordt goedgekeurd, het een goede zaak zal zijn voor de club omdat er ook sprake is van een kapitaalsverhoging. “Indien Anderlecht nog een paar seizoenen weinig of geen transfers kan doen of zijn beste jongeren zelfs moet verkopen, duurt het herstel  langer”, meent hij. “De snelheid waarmee Anderlecht terugkeert, wordt ook bepaald door het aantal juiste beslissingen. De juiste mensen op de juiste plaats.”

Die juiste plaatsen zijn nu ingenomen, vindt Verheyen. Zo wordt Wouter Vandenhaute voorzitter. “Wouter is een man van ideeën. Strategisch sterk, want hij kan inschatten wie hij waarvoor nodig heeft.” Hij pakt de scalp over van Marc Coucke, die wel eigenaar blijft van paars-wit, en dat vindt Verheyen een goede zaak. “Eén ding is zeker: met Coucke ging het niet meer veranderen, omdat de tegenstand te groot is geworden. Intern én extern.”  

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws