'Minderheidsaandeelhouders kunnen Vandenhaute buitenspel zetten bij Anderlecht'

'Minderheidsaandeelhouders kunnen Vandenhaute buitenspel zetten bij Anderlecht'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 07:45di 02-06-2020 om 07:45

Wouter Vandenhaute zal samen met Vincent Kompany aandelen kopen bij RSC Anderlecht, terwijl de baas van Woestijnvis ook voorzitter wordt. Al moet dat wel nog bekrachtigd worden door de Raad van Bestuur. En die belooft volgens Het Nieuwsblad voor de nodige discussies te zorgen.

Vorige week kondigde Anderlecht het officiële nieuws al aan. Maar niet iedereen binnen de club was daarvan op de hoogte. 'Verschillende andere aandeelhouders/leden van de raad van bestuur voelen zich daardoor buitenspel gezet. Zij moeten nochtans hun fiat geven voor die machtswissel. Om Wouter Vandenhaute voorzitter te maken, is een drievierdemeerderheid nodig. En dat is niet zo evident als het lijkt.'

De verdeling van de aandelen bij Anderlecht ziet er als volgt uit. Marc Coucke en zijn zakenpartner Joris Ide hebben samen nu 74 procent van de aandelen in handen. De overige 26 procent zitten verdeeld onder Etienne Davignon, Johan Beerlandt (Besix), Alexandre Van Damme (AB InBev), Michael Verschueren, Jo Van Biesbroeck en de dochters Vanden Stock.

De minderheidsaandeelhouders kunnen het voorzitterschap van Vandenhaute tegenhouden. 'Normaal fungeren zij als één stem en kunnen ze via hun blokkeringsminderheid dus neen zeggen tegen zwaarwichtige beslissingen. Lukt het om hen te overtuigen', gaat de krant verder. Dinsdagavond valt de beslissing bij Anderlecht.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Vandenhaute de geknipte voorzitter voor Anderlecht?

(865 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws