Diagne positief over Club-passage: Heb mijn steentje zoveel mogelijk bijgedragen

Diagne positief over Club-passage: "Heb mijn steentje zoveel mogelijk bijgedragen"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 17:15zo 31-05-2020 om 17:15

Laatste update: zondag 31 mei 2020 om 17:36zo 31-05-2020 om 17:36

Mbaye Diagne was dit seizoen een van de meest besproken figuren van Club Brugge en misschien wel van de hele Pro League. De aanvaller liet zich een aantal keer betrappen op onsportief gedrag en geraakte nadien niet meer weg van de bank. Hij heeft Brugge logischerwijs alweer verlaten voor ex-club Galatasaray.

Diagne startte als een speer. Tijdens de eerste zes competitieduels slaagde hij er al in om vier keer het doel te vinden. Het begin van iets moois, al bleek het uiteindelijk anders uit te draaien. Tijdens de Champions League haalde hij de woede van zijn team op de hals door het beruchte strafschopmoment. Die fout kostte hem het resterende seizoen.

Ondanks zijn beperkte speelminuten mag ook Diagne zich kampioen noemen. "We verdienden het, maar konden het op een andere manier winnen." De spits lijkt zelfs nog tevreden over zijn beperkte aandeel. "Ik heb mijn steentje zoveel mogelijk bijgedragen, maar toen kwam de coronacrisis eraan en moesten we stoppen."

Toch lijkt Diagne spijt te hebben van hoe het uiteindelijk allemaal is gelopen bij Blauw-Zwart. "Het avontuur bij Club verliep goed, maar ik hield niet van de manier waarop het zich ontwikkelde. Maar dat is voetbal, het kan niet altijd gaan zoals je zelf wil", zegt hij bij Tutto Mercato Web.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws