Kieskeurige Vranckx vindt zichzelf geen Tielemans of Witsel: Dichtst bij Dembélé

Kieskeurige Vranckx vindt zichzelf geen Tielemans of Witsel: "Dichtst bij Dembélé"

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 12:32za 30-05-2020 om 12:32

Met Aster Vranckx heeft KV Mechelen een diamantje in handen. De amper zeventienjarige middenvelder stak dit seizoen meermaals zijn neus aan het venster, onder meer met straffe prestaties tegen RSC Anderlecht en Standard Luik. Vranckx wordt nu al in de weegschaal gelegd met enkele Rode Duivels, maar sommige van die vergelijkingen lopen spaak.

Dat vindt hij althans zelf. "Youri Tielemans heeft toch een andere speelstijl? Hij is meer een spelverdeler", verwijst Vranckx bij Sportwereld naar de middenvelder van Leicester City. "En Axel Witsel is in mijn ogen te veel controlerende middenvelder. Ik wil meer offensieve impulsen geven. Door mijn balvastheid sluit ik misschien nog het dichtst aan bij Mousa Dembélé. We zetten ons lichaam, maar Dembélé loopt wel langer met de bal. Die legendarische­ goal bij Willem II, waarbij Dembélé zeven man dribbelt, zou ik nooit maken. Die bal had ik al lang gepasst."

Het is vreemd om zeggen over een zeventienjarige, maar ergens kan je Vranckx wel een 'laatbloeier' noemen. In de jeugd voetbalde hij namelijk lang op provinciaal niveau. "Weet je: ik heb altijd wel kwaliteiten gehad", vindt hij zelf. "Alleen was ik vroeger wat molliger, struiser. Bij Woluwe­-Zaventem zeiden ze dat vlakaf: Als jij wat scherper zou staan, speelde je op een hoger niveau. Dat raakt je wel op die leeftijd. Het was ook zever. Ik kreeg plots een groeischeut en mijn lichaamsverhoudingen werden beter. Pas de voorbije twee jaar let ik meer op mijn voeding: 's ochtends proteïneshakes, geen frisdrank meer...", besluit Vranckx.

Die aanpak werpt haar vruchten af, want Vranckx maakte niet alleen indruk met zijn goede voeten, maar evenzeer met zijn imposante lichaam. Dat is ook de Belgische top niet ontgaan. Club Brugge, RSC Anderlecht én Standard Luik zouden al geïnformeerd hebben naar de youngster van KV Mechelen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws