Geen huldiging, maar toch reikt Gent ook dit jaar de Jean-Claude Bouvy Trofee uit

Geen huldiging, maar toch reikt Gent ook dit jaar de Jean-Claude Bouvy Trofee uit

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 14:35wo 27-05-2020 om 14:35

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 14:51wo 27-05-2020 om 14:51

Door de coronamaatregelen zijn grote evenementen nog steeds uit den boze. Dat is een streep door de rekening van KAA Gent, dat elk jaar rond dit tijdstip een huldiging organiseert voor de beste speler van het seizoen. Toch wordt de Jean-Claude Bouvy Trofee ook in 2020 uitgereikt.

Een feest komt er dus niet, maar de fans van de Buffalo's krijgen wel de kans om op hun favoriet van de voorbije 29 speeldagen te stemmen. Via de website mag elke supporter één maal een top-drie doorsturen. Na het tellen van die stemmen wordt de winnaar bepaald. De virtuele stembus is open tot en met 17 juni.

Door de coronacrisis ziet het proces er wel lichtjes anders uit dan de voorbije jaren. Niet alleen vindt er zoals gezegd geen huldiging plaats, ook zal er dit seizoen uitzonderlijk slechts één stemronde georganiseerd worden. Traditioneel gebeurt het stemmen telkens in twee fases.

David, who else?
Het lijkt in de sterren geschreven te staan dat Jonathan David zijn naam op de erelijst zal mogen bijschrijven. Het Canadese wonderkind presteerde week in week uit fenomenaal. Opvallend: het zou voor het eerst sinds het kampioenenjaar (2015) zijn dat de prijs niet naar een Gentse verdediger gaat. De voorbije edities wonnen respectievelijk Nana Asara, Lovre Kalinic, Samuel Gigot en Dylan Bronn.

David is dus de uitgesproken topfavoriet, met in zijn zog andere kanshebbers als Michael Ngadeu, Sven Kums, Elisha Owusu of Vadis Odjidja. De trofee is een eerbetoon aan Jean-Claude Bouvy. De oud-speler van de Buffalo's overleed op amper 26-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeval.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wie zou jij op Ă©Ă©n zetten?

(110 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws