Virton eist 15 miljoen euro en haalt stevig uit naar KBVB-voorzitter Bayat

Virton eist 15 miljoen euro en haalt stevig uit naar KBVB-voorzitter Bayat

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 16:30di 26-05-2020 om 16:30

Het is Virton menens. De club, die geen proflicentie kreeg, heeft in een communiqué flink uitgehaald. Het heeft ook een klacht neergelegd bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) om het machtsmisbruik in de Pro League aan te kaarte

Volgens Virton zijn er 'structurele belangenconflicten die het Belgische voetbal veranderen in een cultuur van verduistering'. Daarbij viseert het onder andere Mehdi Bayat, CEO van Sporting Charleroi en voorzitter van de KBVB. 'En hij is de broer is van de meest dominante makelaar uit het Belgische voetbal (waarbij bewijs is dat híj eigenlijk de beslissingen neemt in Charleroi)', schrijft Virton.

'Maar de KBVB-regels verbieden net dat een makelaar een significante invloed mag hebben binnen een club. De invloed van Mogi is nochtans opmerkelijk. Wij willen er dan ook op wijzen dat de meeste nationale federaties strikt verbieden dat een voorzitter van een federatie banden heeft met een club, klinkt het bij de club.

Virton wil dan ook weer opgenomen worden in het profvoetbal en vecht de weigering van de proflicentie aan. Daarnaast eist het een gigantische schadeclaim voor de geleden ellende. 'Onze partner Promobe Finance schat die schade op 15 miljoen euro', schrijft de club.

Aanval op rechtsstaat
'Afgelopen vrijdag werden we uit het niets onder voorlopig bewind geplaatst. De magistraat die dat bevel heeft uitgevaardigd, Arnaud Bouvier, oefent volgens ons onderzoek ook de functie uit van eerste plaatsvervanger binnen het provinciaal parket van de ACFF, de Franstalige vleugel van...de KBVB', geeft de club aan.

Volgens Virton hebben de twee tijdelijke bewindvoerders ook een link met de KBVB. Ook geen toeval volgens Virton dat nog meer actie aankondigt. 'We zullen alle juridische mogelijkheden aanwenden zodat dit schandaal niet onbeantwoord blijft', aldus Virton.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws