Croonen over ergernis bij OHL en Beerschot: Reglement voorziet geen oplossing

Croonen over ergernis bij OHL en Beerschot: "Reglement voorziet geen oplossing"

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 13:58zo 24-05-2020 om 13:58

De Algemene Vergadering van de Pro League heeft vorige week een akkoord gevonden over de stopzetting van de competitie. Enkele clubs voelden zich echter stevig benadeeld. Oud-Heverlee en Beerschot moeten de terugmatch van de promotiefinale nog afwerken en vinden dat ze gechanteerd werden. Peter Croonen, voorzitter van de Pro League, nuanceert dat echter tijdens een interview met Het Laatste Nieuws.

"Elke club heeft recht op zijn eigen mening. En ik begrijp dat er ploegen zijn die niet gelukkig zijn met de afronding van de competitie", vertelde Croonen, tevens de voorzitter van KRC Genk. "We moeten met OHL en Beerschot blijven praten en overleggen voor de best mogelijke oplossing. Maar ik blijf erbij: de oplossing die we hebben, is de minst slechte voor ons voetbal."

OHL beweert dat ze bij een competitie met 18 gedurende drie jaar hun tv-geld moesten afstaan. Dat kan gezien worden als een vorm van chantage. "Dat klopt niet. Ze zouden van een beperkt deel hebben moeten afzien. Je mag niet vergeten dat er een verdeelsleutel bestaat voor 16 eersteklassers. Als daar opeens twee ploegen bijkomen, dan moet dat ook van ergens komen. Dat zoiets niet volledig ten bate kan zijn van ploegen die op een 'buitengewone' manier zouden stijgen, lijkt me evident."

Maar ondertussen werd wel gedreigd met een mogelijke promotie van Westerlo. "Alweer met een nuance. Het reglement voorziet geen oplossing voor dit coronascenario. We zijn daarom zo flexibel mogelijk geweest: de match kan worden gespeeld tot vlak voor de start van de nieuwe competitie. En nogmaals: als er een meerderheid van 80 procent moet gehaald worden, kom je áltijd in compromissen terecht", besloot Croonen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws