Nilis liep een blauwtje bij KRC Genk: Nooit meer iets van hem gehoord

Nilis liep een blauwtje bij KRC Genk: "Nooit meer iets van hem gehoord"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 16:00do 21-05-2020 om 16:00

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 16:10do 21-05-2020 om 16:10

Luc Nilis (52) is op zoek naar een nieuwe job in het voetbal na zijn vertrek als assistent bij VVV. De voormalige Rode Duivel geeft in Het Belang Van Limburg aan dat hij het op een hoger niveau wil proberen. Twee jaar geleden had hij in dat kader al contacten met KRC Genk.

"Ik voel de drang om het op een hoger niveau toe te passen", aldus Nilis. "Er zijn opties, maar daar zeg ik voorlopig neen tegen. Ik kan weer naar het buitenland, maar ver van huis gaan, is pas een optie als België of Nederland niets wordt. Ik heb nog even de tijd."

"Weet je, twee jaar geleden, voor ik naar VVV ging, ging ik iets eten met Dimitri de Condé (sportief directeur van RC Genk, red.). Hij had mij gebeld. Ik leg hem uit hoe ik werk, allemaal heel tof. Alleen vroeg ik om binnen de drie weken iets te laten horen. Om te weten waar ik aan toe was. Nooit meer iets van gehoord."

Nilis was niet gediend met die gang van zaken. "Dat doet pijn. Waarom vragen ze mij dan? Achteraf hoorde ik via via dat het financieel zogezegd niet haalbaar was. Maar er was niet eens over geld gepraat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Nilis een meerwaarde voor een Belgische topclub?

(361 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws