Gentse fan hekelt vlaggen van Club Brugge in stad: 'Blauw-Zwarte provocaties'

Gentse fan hekelt vlaggen van Club Brugge in stad: 'Blauw-Zwarte provocaties'

19-05-2020 19:18
103

Club Brugge werd afgelopen weekend gekroond tot de kampioen van België. Dat werd ook in menig Belgische huiskamers gevierd. Enkele Brugse supporters toonden hun fierheid door een Brugse vlag buiten te hangen. Dat kon niet iedereen smaken.

Ondanks de opmars van KAA Gent zijn nog flink wat inwoners van de stad Gent ook supporter van Club Brugge. Er hingen het voorbije weekend dan ook flink wat Brugse vlaggen buiten. Eén supporter van de Buffalo's had er genoeg van. Zo weet supporterscollectief The Blues of F.C Bruges.

Verschillende Gentse supporters van Club Brugge kregen namelijk een briefje in de bus met een duidelijke boodschap. 'Mogen we er u even aan herinneren dat u in Gent woont en dat we in onze mooie stad niet gediend zijn met die blauw-zwarte vodden', viel er te lezen.

'In Gent zijn er twee ploegen van betekenis, namelijk KAA Gent en Racing Gent. Als u vlagjes en dergelijke meer van Club Brugge wil uithangen, dan kan u dat in Brugge en omstreken doen. Gelieve wat respect te tonen voor de inwoners van onze fierse stad en de supporters van de lokale voetbalploegen. Uw blauw-zwarte provocaties worden niet geapprecieerd', aldus de brief.