Croonen na beslissing bij Pro League: De sportieve logica moet primeren

Croonen na beslissing bij Pro League: "De sportieve logica moet primeren"

Gepubliceerd: zaterdag 16 mei 2020 om 07:00za 16-05-2020 om 07:00

De Pro League heeft beslist: volgend seizoen wordt er met zestien clubs gevoetbald in de hoogste afdeling. Club Brugge is kampioen en Waasland-Beveren degradeert, dat terwijl OH Leuven en Beerschot de promotiefinale moeten spelen, want anders promoveert KVC Westerlo.

Volgens Peter Croonen was dit "de minst slechte denkbare optie", zo vertelt de Pro League-voorzitter bij Sporza. Het voorstel met zestien clubs en verkorte Play-Offs haalde 84 procent van de stemmen. "Ik ben ervan overtuigd dat we een goede beslissing hebben genomen, maar ik begrijp ook dat niet iedereen gelukkig is met deze beslissing."

"In 1A vonden we het sportief voldoende duidelijk na 29 van de 30 speeldagen om een kampioen en een degradant aan te duiden", verklaart Croonen. "Ook in 1B moet de sportieve logica primeren. Daar is maar één match van de twee promotiewedstrijden gespeeld en is het beter om de andere wedstrijd nog te laten spelen."

Promotiefinale
OH Leuven en Beerschot moeten nog vol aan de bak, al weet niemand waar of wanneer. "Ik begrijp dat het zonder publiek en een andere kern niet ideaal is. Maar het is nog altijd beter dan een administratieve beslissing. Ze mogen de wedstrijd nog spelen tot het laatste moment, waarop het nieuwe seizoen begint. Die wedstrijd zal dus met quasi zekerheid worden gespeeld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een goede beslissing?

(1060 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws