Afscheid van Leekens ... en zijn gele sjaal: Je moet een beetje bijgeloof hebben

Afscheid van Leekens ... en zijn gele sjaal: "Je moet een beetje bijgeloof hebben"

14-05-2020 16:41
2

Op 70-jarige leeftijd heeft Georges Leekens besloten om er een punt achter te zetten. Voor- en tegenstanders zullen er altijd zijn, maar niemand kan ontkennen dat de nu ex-trainer een mooie loopbaan uitbouwde. Met dank aan ... zijn gele sjaal natuurlijk!

Jarenlang deed Leekens zijn geluksbrenger aan op wedstrijden. "Je moet een beetje bijgeloof hebben in het leven", legt hij uit bij Sporza. "Ik droeg mijn gele sjaal bij de nationale ploeg. En ook bij 32°C, toen ik in 1990 met Club Brugge kampioen werd in zomers weer."

"Ook de spelers voelden zich goed als ze de gele sjaal zagen. “Hey trainer, je hebt je gele sjaal niet aan”, wezen ze me erop toen ik de sjaal eens niet droeg", herinnert Leekens zich. Ook in zijn eerste periode bij de Rode Duivels, eind jaren '90, waren Leekens en zijn sjaal onafscheidelijk.

En toch werd die innige relatie op een gegeven moment doorbroken. "Ik heb die bij Roda JC eens weggegooid in het publiek", onthult Leekens. "Ik ben ook niet van plan om nog een gele sjaal te dragen in het gewone leven. Ik heb daarvoor andere exemplaren."