Wolf traint weer met Genk en hoopt op duidelijkheid van de overheid

Wolf traint weer met Genk en hoopt op duidelijkheid van de overheid

05-05-2020 16:19
5

Bij KRC Genk is men alweer aan het trainen. In Limburg hopen ze binnenkort ook weer wedstrijden te spelen. Trainer Hannes Wolf is alvast voorstander om straks weer echt in actie te komen.

Het is nog onduidelijk wanneer de bal terug gaat rollen in de Jupiler Pro League. Wolf vindt dat een vervelende situatie. "We nemen het zoals het komt, maar als je me als coach vraagt of ik nog wil spelen, dan zeg ik "ja"", stelt Wolf bij het VTM Nieuws.

De voetbalclubs zijn afhankelijk van wat de overheid beslist. Daar legt de trainer van Genk zich zonder problemen bij neer. "Het is duidelijk dat we alle beslissingen zullen respecteren. We prijzen ons gelukkig dat we kunnen trainen en dat we buiten kunnen. Maar het duurt nu lang voor iedereen. Het zou leuk zijn als we een datum kennen waarop we kunnen focussen. En dat alles weer normaal kan worden, misschien niet zo normaal als voordien."

Of we straks weer gaan voetballen met publiek is ook nog niet duidelijk. "Ik speel liever met publiek als dat mogelijk is, maar ik speel ook liever wedstrijden zonder publiek dan helemaal geen wedstrijden", aldus nog Wolf over die kwestie.