Belangrijk moment voor Nederlandse voetbal: premier komt met 'routekaart'

Belangrijk moment voor Nederlandse voetbal: premier komt met 'routekaart'

Gepubliceerd: dinsdag 5 mei 2020 om 16:02di 05-05-2020 om 16:02

De Nederlandse premier Mark Rutte gaat woensdagavond een 'routekaart uit de coronacrisis' presenteren. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Voor het Nederlandse voetbal zal dit een belangrijk moment zijn: wanneer mogen er weer wedstrijden gespeeld worden, en wanneer is publiek weer welkom?

De routekaart moet voor de Nederlandse bevolking een 'stip aan de horizon' zijn. Of Rutte al harde data gaat noemen valt te betwijfelen, maar mogelijk dat er wel fases worden uitgestippeld waardoor duidelijk wordt wanneer er ongeveer gevoetbald mag worden, en onder welke voorwaarden. In de plannen van het kabinet valt het betaalde voetbal onder het kopje 'grote evenementen'. Duidelijk is in ieder geval dat er tot 1 september geen grote evenementen worden toegestaan.

De Nederlandse voetbalbond en de clubs bereiden zich nu voor op een scenario waarbij begin oktober, na een korte voorbereiding, de competities weer opgestart kunnen worden. Of dit haalbaar is, wordt woensdag mogelijk al duidelijk. De kans dat publiek dan weer aanwezig mag zijn bij wedstrijden is klein. Rutte sluit niet uit dat het nog een jaar tot anderhalf jaar duurt voordat er een vaccin is gevonden. Tot die tijd moet de samenleving 'opnieuw vormgegeven worden'.

Rutte zal natuurlijk niet alleen een routekaart voor grote evenementen geven, maar ook voor het gebruik van het openbaar vervoer, het openen van de horeca en het opstarten van contactberoepen. Mogelijk dat per 1 juni terrassen en strandtenten weer open mogen. Kappers en enkele andere contactberoepen zouden volgens het AD volgende week weer aan het werk kunnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws