Roofe sluit terugkeer naar Leeds niet uit: Als het moment er is, twijfel ik niet

Roofe sluit terugkeer naar Leeds niet uit: "Als het moment er is, twijfel ik niet"

02-05-2020 14:15
10

Kemar Roofe maakte afgelopen zomer de overstap van Leeds United naar RSC Anderlecht. Geplaagd door blessures kwam hij echter maar weinig tot spelen toe. Volgend seizoen moet het beter voor de Jamaicaan, al zou dat zelfs terug in Engeland kunnen zijn.

Roofe sprak zich bij FourFourTwo namelijk uit over zijn vertrek bij Leeds. "Het was enorm lastig om Leeds te verlaten. Ik zat daar goed en de fans waren ongelooflijk", zegt hij. "Maar mijn contract liep af en het hoort bij voetbal."

Of hij een terugkeer naar zijn oude liefde dan zou zien zitten? "Als het moment juist zit, zou ik dat nooit afwijzen." Volgens Roofe zelf zou hij Engeland ook niet verlaten hebben moest Leeds destijds de promotie hadden kunnen afdwingen.

"Dat zou de ideale wereld geweest zijn, dan bleef ik bij Leeds en in de Premier League. Maar het mocht niet baten." Roofe hoopt alvast op dat laatste voor zijn ex-club. "Het kan nog steeds voor hen. Dat zou geweldig zijn."

Leeds stond voor stopzetting van de Championship, de Engelse tweede klasse, op kop met zeven punten voorsprong op de derde. Op basis van die positie behoort promotie dus zeker bij de mogelijkheden voor Roofes oude club.