OFFICIEEL: Anderlecht wint de strijd om Ten Rouwelaar

OFFICIEEL: Anderlecht wint de strijd om Ten Rouwelaar

30-04-2020 17:02
12

Jelle ten Rouwelaar is vanaf volgend seizoen de nieuwe keeperstrainer van RSC Anderlecht. Dat liet NAC donderdag weten via de officiële kanalen. In Breda was  ten Rouwelaar een clubicoon. Sinds 2007 was hij aan de club verbonden, eerst als keeper daarna als keeperstrainer. 

Ten Rouwelaar liet zich onlangs al ontvallen dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging: deze zal hij in Brussel aangaan. "Gezien zijn staat van dienst en loyaliteit aan NAC, gunnen wij hem dit van harte", laat directeur Tom Van den Abbeele weten aan de NAC-site. "Jelle is naast een bijzonder goede en ambitieuze keeperstrainer ook een geweldig mens. Hij zal dan ook erg gemist worden binnen NAC."

Ook Ten Rouwelaar zelf gaat 'zijn' club missen. "NAC is een heel mooie club met fantastische supporters. Zij stonden al die jaren letterlijk en figuurlijk achter me, in goede en slechte tijden. Zonder de supporters is er geen NAC", aldus de 39-jarige Fries. "Ik ben alle supporters van NAC ontzettend dankbaar voor alle mooie momenten die we hebben mogen meemaken."

Ten Rouwelaar kwam tussen 2007 en 2016 tot 356 officiële optredens namens NAC. Tussen augustus 2008 en april 2016 vestigde hij een record in het betaald voetbal door 280 duels (!) op rij van begin tot einde uit te spelen.