Vanhaezebrouck ziet kansen voor Overmeire bij G5: Ik zou hem nemen

Vanhaezebrouck ziet kansen voor Overmeire bij G5: "Ik zou hem nemen"

22-04-2020 18:34
26

Door het einde van Lokeren mag/moet Killian Overmeire op zoek naar een nieuwe club. Het icoon van de Waaslanders gaf al aan dat hij het niet zag zitten om mee te zakken richting het amateurvoetbal. Hein Vanhaezebrouck vindt hem alvast nog goed genoeg voor Eerste Klasse A.

De ex-trainer van RSC Anderlecht en KAA Gent is een grote fan van de middenvelder. "Hij zou direct bij mij mee mogen komen, zelfs bij een club uit de G5", geeft Vanhaezebrouck aan in Play Sports Kot.

Opvallend, want Overmeire speelde nooit voor een G5-club in België. Toch vindt Vanhaezebrouck hem goed genoeg. "Hij zou heel nuttig zijn op het veld en in de kleedkamer. Ik ben er 100% zeker van dat hij meekan in 1A. Ik denk dat heel wat ploegen hem nog kunnen gebruiken, zelfs als titularis", klinkt het.

Overmeire, die ook aanwezig was in het programma, blijft toch wat realistischer. "Top vijf is niet realistisch. Ik ga geen namen noemen van ploegen die ik wel zou zien zitten, maar ik denk wel dat ik nog van waarde kan zijn voor bepaalde ploegen in 1A", besloot hij.