Einde van een tijdperk: 'Lokeren is failliet verklaard en gaat niet in beroep'

Einde van een tijdperk: 'Lokeren is failliet verklaard en gaat niet in beroep'

20-04-2020 11:57 Laatste update: 12:27
42

Het is afgelopen met Sporting Lokeren. Maandag werd de club failliet verklaard. stamnummer 282 is dus niet meer. Ondertussen zijn er al curatoren aangesteld om de zaak af te handelen. 

Maandag had de ondernemingsrechtbank van Dendermonde slecht nieuws voor Lokeren. Het verklaarde de club failliet. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Als een echte verrassing kwam dat nieuws niet, want eerder op de dag had voorzitter Louis De Vries al een statement geplaatst waarin verkondigd werd dat de club geen nieuw kapitaal had gevonden.

Volgens de krant had Lokeren een schuldenlast van 5 miljoen euro. Verder zou de club enkele leveranciers niet betaald hebben en zouden er ook problemen zijn met de lonen van de spelers. 

Toekomst bij de Amateurs
De ondernemingsrechtbank van Dendermonde stelde ondertussen twee curatoren aan. Het gaat om Vincent Verlaeckt en Catharina Orlent. Verder zijn er momenteel gesprekken met VW Hamme - een degradant in de Tweede Amateurklasse - aan de gang. Het is de bedoeling om volgend seizoen onder het stamnummer van Hamme verder te spelen in de Derde Amateurklasse. 

Update: De fans van Lokeren moeten niet meer hopen. De club gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de ondernemingsrechtbank van Dendermonde. Dat meldt Eleven Sports.