Opmerkelijk: team van Cools wil matchen met publiek dankzij... drive-in

Opmerkelijk: team van Cools wil matchen met publiek dankzij... drive-in

Gepubliceerd: zaterdag 18 april 2020 om 15:45za 18-04-2020 om 15:45

Laatste update: zaterdag 18 april 2020 om 15:46za 18-04-2020 om 15:46

Dion Cools is eigendom van Club Brugge, maar is nu uitgeleend aan FC Midtjylland in Denemarken. Daar hebben ze duidelijk geen zin in wedstrijden zonder publiek en hebben ze een 'oplossing' bedacht.

De competitie ligt in Denemarken tegen nog tot augustus plat. Als er daarna gespeeld wordt, zal dat hoogstwaarschijnlijk zonder supporters zijn. FC Midtjylland wil dat deels compenseren met een drive-in.

Concreet wil de club 2.000 auto's toelaten op de parking, waar ook enkele grote schermen zullen staan. Op die manier kunnen op papier zo'n 10.000 mensen de wedstrijd volgen. Via een lokaal radiostation zal de match dan ook becommentarieerd worden.

'We zijn hard aan het werk om voor onze supporters de best mogelijke ervaring te creëren', klinkt het bij de Deense club. 'Met dit plan komen we heel ver in het iets teruggeven aan de regio en onze fans. Het is ons doel om de beste stadionervaring te bieden en het coronavirus verandert daar niets aan. Er zijn gewone andere voorwaarden. We staan in contact met de betrokken instantie om een veilige omgeving op te zetten voor iedereen.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is dat een goed plan?

(29 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws