KV Mechelen behaalde licentie: We zijn altijd heel open en transparant geweest

KV Mechelen behaalde licentie: "We zijn altijd heel open en transparant geweest"

14-04-2020 13:11
7

Na Operatie Propere Handen keek de voetbalgemeenschap misschien onzeker of zelfs argwanend naar het licentiedossier van KV Mechelen voor komend seizoen, maar kijk, de traditieclub slaagde met de vingers in de neus. Algemeen directeur Frank Lagast geeft toe dat dat heel wat energie heeft gekost, maar is uiteraard oppertevreden.

Lagast kwam aan boord ná het schandaal rond de club om een interne audit door te voeren. Nadien werd hij aangesteld als algemeen directeur. "Ik kom uit de bedrijfswereld, dus ik had er eerst geen idee van hoe zwaar het was", bekent Lagast bij Het Laatste Nieuws. "Maar als je intern de juiste processen en budgetcontroles gebruikt, mag het in se geen probleem zijn om je licentie te halen. Wij hebben onze processen meteen op mekaar afgestemd, we hebben veel documentatie toegevoegd. Ons dossier was stevig onderbouwd."

"Een werk van lange adem", zo omschrijft Lagast de voorbije maanden. En toch houdt KV best nog wat adem over. "Een zorg blijft om de schulden af te bouwen en zeker tijdens en na deze coronatijd, want vanaf vandaag moeten we de licentie van volgend jaar voorbereiden", kijkt de algemeen directeur alweer vooruit.

Duidelijk en transparant
Lagast beschrijft kort hoe de bevraging van de Licentiecommissie in zijn werk ging. Vanwege de coronaquarantaine werd die uiteraard gehouden via videocall. "We hebben duidelijk op alle vragen geantwoord, waren goed voorbereid en ons dossier was compleet. Ik ben ervan overtuigd dat we het op de juiste én goede manier hebben ingediend. We zijn altijd heel open en transparant geweest", beweert Lagast.

"Ook toen er extra vragen kwamen. Elk misverstand of iets wat kon leiden tot een misverstand, hebben we aangepakt en uitgeklaard. Bovendien waren we proactief. Hadden we zelf een vraag, stelden we die en vroegen we of we het goed aanpakten. Vanaf dag één waren we meedenkend met de Pro League en de licentiecommissie", besluit de man.