Croonen: Economisch zijn 24 profclubs in België niet haalbaar

Croonen: "Economisch zijn 24 profclubs in België niet haalbaar"

14-04-2020 11:15
11

Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk en de Pro League gaf aan Sport/Voetbalmagazine een interview over de economische toestand in het voetbal. Hij gaf uitleg over de situatie bij KRC Genk en over het algemeen in België.

Croonen geeft uitleg over de financiële situatie bij KRC Genk: “We zijn een vzw, dus geen nv die kan terugvallen op een of een paar aandeelhouders. Daarom willen wij een buffer om in elk mogelijk scenario twee mindere seizoenen te kunnen overbruggen zonder in de problemen te komen.” Hij vindt dat Genk de juiste strategie kiest: “Financieel hebben we dit jaar de juiste keuzes gemaakt.”

Op de vraag of we in België naar minder profclubs moeten gaan antwoord hij duidelijk: Op langere termijn ligt de vraag om naar minder profclubs te gaan op tafel. Veel clubleiders delen mijn mening dat er te veel profclubs zijn. Ons economisch draagvlak in België is niet groot genoeg voor 24 profclubs die min of meer op hetzelfde niveau leven. Een BeNeLiga is een alternatief.”

Bestuur Pro League
Het bestuur van de Pro League, is volgens Croonen in goede handen. “We zijn ook in de raad van beheer met genoeg om te vermijden dat één club zijn belang zwaar laat doorwegen. Uiteindelijk zijn we de voorbije weken gestart met uiteenlopende, individuele standpunten en zijn we snel gekomen tot een algemeen gedragen besluit”, aldus Peter Croonen.