‘Anderlecht traint vrijwillig, Vercauteren terug uit technische werkloosheid’

‘Anderlecht traint vrijwillig, Vercauteren terug uit technische werkloosheid’

14-04-2020 08:26
26

RSC Anderlecht heeft de collectieve trainingen niet hervat. Twee derde van de spelersgroep ging vrijwillig in op het voorstel om individueel te trainen op Neerpede, in kleine groepjes.

Social distancing werd gerespecteerd. ‘De spelers bleven in hun auto zitten tot Rodyse Munienge, de persoonlijke assistent van Vincent Kompany, hen het teken gaf om zich één voor één naar het trainingsveld te begeven. De kleedkamers bleven dicht. De spelers kwamen in trainingsplunje naar Neerpede, ze keerden in dezelfde uitrusting terug naar huis, zonder douchen’, meldt Het Laatste Nieuws.

Anderlecht wilde de mentale sleur doorbreken. ‘Na overleg tussen spelers en staf werd daarom besloten de deuren van Neerpede weer open te zetten. Dagelijks kan er getraind worden in groepjes van 6 tot 8. Een strakke dagplanning wordt iedere dag opgemaakt, waarbij de ene groep pas kan beginnen trainen wanneer de andere weer naar huis is.’

Twee derde van de spelersgroep kwam trainen. Onder meer Chadli, Van Crombrugge, Doku, Amuzu, Murillo, Sardella en Lawrence waren aanwezig. Ook Frank Vercauteren was weer present. De coach werd drie weken geleden op technische werkloosheid gezet, maar is vanaf nu weer volwaardig T1.