Politiek niet opgezet met tijdelijke werkloosheid: Fiscale voordelen afbouwen

Politiek niet opgezet met tijdelijke werkloosheid: "Fiscale voordelen afbouwen"

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 14:45zo 05-04-2020 om 14:45

CD&V is niet blij met de invoering van tijdelijke werkloosheid voor profvoetballers, dat schrijft Het Nieuwsblad. De partij geeft als argument dat profvoetballers amper bijdragen aan aan de sociale zekerheid in ons land. 

Afgelopen week kondigden Waasland-Beveren en Cercle Brugge aan dat ze tijdelijke werkloosheid gaan invoeren voor hun personeel en spelers. Dat houdt in dat de spelers terugvallen op een tijdelijke werkloosheidsuitkering van de staat. Niet eerlijk vindt CD&V want profvoetballers dragen amper bij aan de sociale zekerheid.

“Door de RSZ-aftrek betalen topvoetballers ongeveer 694,84 € per maand aan bijdragen, ongeacht het loon, dat is beduidend lager dan het reële loon als je weet dat een voetballer gemiddeld 337.000 euro per jaar verdient. Het is voor ons moreel onaanvaardbaar dat zij nu op een stelsel terugvallen, terwijl ze er niet solidair voor hebben bijgedragen, legt kamerlid Steven Matheï (CD&V) uit.

De partij kondigt aan dat ze gaat samenzitten met andere fracties om dit te bespreken. Iets waar de Pro League schrik voor heeft. Er gaan stemmen op om de fiscale voordelen van voetbalclubs af te bouwen. Volgens CD&V ontvangen profvoetbalclubs 140 miljoen euro per jaar. De partij mikt op maatregelen tegen januari 2021.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moeten fiscale voordelen voor clubs en spelers afgeschaft worden?

(109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws