Fitte Kompany overtuigt bij Anderlecht: Hij is buiten categorie

Fitte Kompany overtuigt bij Anderlecht: "Hij is buiten categorie"

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 18:18wo 01-04-2020 om 18:18

RSC Anderlecht kon afgelopen zomer stunten met de terugkeer van Vincent Kompany. De verdediger wisselde goede met minder goede partijen af. Volgens analist Alexandre Teklak bestaat er echter geen twijfel over dat Kompany van grote meerwaarde is. Mits er aan één voorwaarde wordt voldaan.

Zo moet Kompany namelijk fit blijven. "Kompany is, indien hij honderd procent fit is, van de buitencategorie. Hij is een speler van een ander niveau en hij brengt veel bij", klinkt het bij La Dernière Heure.

Maar dat is vaker niet dan wel het geval bij Kompany de laatste jaren. "Jammer dat hij voor Nieuwjaar veel blessureleed kende. Als hij 100% fit is, maakt hij het verschil. Dan was hij ook enorm sterk met enkele buitengewone passes, waarmee hij voor een opening zorgde. Het lijkt allemaal normaal dat we dat van hem verwachten", zegt Teklak.

Kompany kende ook mindere matchen dit seizoen. "Hij ging in het begin ook vaak coachen en dat speelde niet in zijn voordeel. Hij was beter als hij zich kon concentreren op zijn prestaties", besluit Teklak.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws