Problemen bij de U18: Standard of Genk kunnen Youth League in

Problemen bij de U18: Standard of Genk kunnen Youth League in

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 11:45di 31-03-2020 om 11:45

De coronacrisis heeft ook invloed op het jeugdvoetbal. Bij de U18 is er een eigenaardig probleem zo meldt La Dernière Heure. Standard en Genk staan met evenveel punten aan de leiding, maar Genk heeft een match minder gespeeld. 

Een eigenaardige situatie bij de U18 in het jeugdvoetbal. Na 22 speeldagen staat Standard aan de leiding met evenveel punten als Genk. De Limburgers hebben wel een wedstrijd minder op de teller.

Door het gedrag van een speler van Charleroi werd de wedstrijd gestaakt bij een 1-0 voorsprong voor Charleroi. De zaak ligt nu bij de instanties van de voetbalbond. De kans is groot dat Genk alsnog het kampioenschap krijgt door een forfait bij de wedstrijd tegen Charleroi. Het lijkt onmogelijk dat deze wedstrijd herspeeld wordt aangezien de coronacrisis nog lang niet voorbij is.

Hoop op Youth League
Bij Standard hoopt men alvast op een titel en de daarbij horende kwalificatie voor de Youth League. "Er is veel gedaan in de afgelopen maanden en we zullen er alles aan doen om kampioen te worden hoewel het op die leeftijd belangrijker is de spelers te helpen ontwikkelen", zegt Joost Hendrickx, coördinator van de U18-U21 bij de Rouches.

"Maar we hopen de Youth League te mogen spelen, het is zeer belangrijk voor het prestige van een club als Standard om tegen de beste ploegen van Europa te spelen", klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Welke ploeg moet naar de Youth League?

(221 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws