Berouw komt te laat: Had ik toen maar gewoon voor KAA Gent getekend

Berouw komt te laat: "Had ik toen maar gewoon voor KAA Gent getekend"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 14:00zo 29-03-2020 om 14:00

Laatste update: zondag 29 maart 2020 om 14:01zo 29-03-2020 om 14:01

Twintig jaar geleden was het groot nieuws in België: de transfer van de toen zestienjarige Kevin Franck naar Real Madrid. Franck zei nee tegen een profcontract bij KAA Gent en zette de grote stap. Nu heeft hij daar veel spijt van.

"Real was niet de ideale stap", aldus Franck bij Het Nieuwsblad. "Het was een mission impossible, veel te hoog gegrepen. Maar op dat moment zit je in een zeepbel en denk je niet meer helder na. Zelfs Johan Boskamp, toen trainer bij Gent, zei dat ik gek zou zijn als ik het níét zou doen."

Michel Louwagie was dan weer in alle staten. "Hij had een profcontract voor mij klaarliggen, maar mijn vader belde hem: 'Meneer Louwagie, wij zijn zeer gecharmeerd door uw aanbod, maar kunnen er jammer genoeg niet op ingaan – wij gaan naar Spanje.' Waarop Louwagie: 'Meneer Franck, u en uw zoon zetten hier nooit nog een voet binnen.' Ik had beter naar hem geluisterd en gewoon bij Gent getekend. Wie weet was ik dan wél een eersteklassespeler geworden.'

Franck zakte uiteindelijk af naar Tweede, Derde en zelfs Vierde Klasse. "Ik denk dat ik vooral goeie begeleiding miste, een goeie makelaar die ervoor zorgde dat ik de juiste keuzes nam. Dan had ik misschien niet bij Real getekend, en ook niet bij Denderleeuw."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws