'Van Dijk is zó goed, het voelt een beetje alsof men hem voor lief neemt'

'Van Dijk is zó goed, het voelt een beetje alsof men hem voor lief neemt'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 14:57za 28-03-2020 om 14:57

Jamie Carragher stopt zijn lof voor Virgil van Dijk niet onder stoelen of banken. Het maakt volgens de Liverpool-icoon niet uit bij welke club je Van Dijk neerzet.

"Het is heel simpel: hij is een van de beste spelers ter wereld", zegt Carragher in gesprek met The Telegraph. "Sinds hij naar Liverpool is gegaan is hij een speler geworden die voor iedere club zou kunnen spelen. Hij is zó goed, het voelt soms alsof men hem voor lief neemt. Wanneer er een speler van het jaar-verkiezing is, valt het op dat weinig analisten hem naar voren schuiven. Hij is net zo belangrijk als vorig jaar."

Maar ook aanvoerder Jordan Henderson krijgt applaus van Carragher. "Ik ben blij, maar aan de andere kant verbaasd dat hij dit seizoen meer complimenten krijgt dan de afgelopen jaren. Dat zegt waarschijnlijk iets over de progressie die hij gemaakt heeft in plaats van over de speler zelf. Dat hij structureel zo goed is heeft vast en zeker bijgedragen aan Liverpool's terugkeer naar de top."

"Wat ik het meeste indrukwekkend vind is hoe Henderson de verschillende rollen op het middenveld op heeft gepakt. Tot december was Fabinho Liverpool's beste speler. Zijn blessure zou een cruciale rol in de titelstrijd kunnen spelen, maar in plaats daarvan heeft Henderson de nummer zes-positie perfect ingevuld. Misschien dat mensen daarom zien hoe belangrijk hij is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws