'Verkoop van twee sterkhouders moet Standard uit de rode cijfers halen'

'Verkoop van twee sterkhouders moet Standard uit de rode cijfers halen'

25-03-2020 19:30
6

Net zoals vorig seizoen heeft Standard zijn licentie nog niet beet na de eerste ronde. Het zal eerst enkele zaken mogen uitleggen. De Luikenaars moeten zo bijvoorbeeld absoluut de rode cijfers vermijden. De club rekent erop dat Samuel Bastien en Selim Amallah enkele miljoenen oplevert, meldt Sport/Voetbalmagazine.

Ook dit jaar zal Standard extra toelichting moeten geven over het stadion. Dit gaat vooral over de nieuwe uitbater van het stadion, hierond is een nieuwe structuur gemaakt door Bruno Venanzi, gesteund door onder andere Axel Witsel. Net zoals vorig jaar moet het ook aantonen dat er nog extra geld in de kassa komt.

Vorig jaar kon het op de miljoenen rekenen die de transfers van Razvan Marin en Moussa Djenepo opbrachten. Aan het eind van vorig seizoen had Standard een verlies van 8,4 miljoen euro zonder de transfers van die zomer mee te rekenen. Dit wil de club dit jaar vermijden.

Twee sterkhouders
De club wil deze zomer dan ook enkele spelers verkopen. Daarbij rekent men verrassend op de verkoop van twee absolute sterkhouders: Samuel Bastien en Selim Amallah. Standard hoopt die twee spelers ook richting de Engelse competitie te kunnen duwen, waar men hogere bedragen betaalt voor de spelers.

Momenteel is er wel interesse voor Samuel Bastien. Die komt voorlopig niet uit Engeland, maar uit Frankrijk. Het weekblad meldt dat Lille Bastien graag wil strikken. Maar de Ligue 1-club staat niet gekend als de grote miljoenenbetaler. Het betaalde vorig zomer maar twaalf miljoen euro voor Victor Osimhen van Sporting Charleroi.

Verder hoopt men Selim Amallah voor enkele aanzienlijke miljoenen te verkopen aan West Ham. Daarvoor schakelt het makelaar Mogi Bayat in, die goede contacten heeft bij de Londense club.