Vandenbempt staat te kijken van Anderlecht: 'Hij is alomtegenwoordig'

Vandenbempt staat te kijken van Anderlecht: 'Hij is alomtegenwoordig'

11-03-2020 18:30
5

Anderlecht liet zich zaterdag opmerken met een ruime 7-0 tegen Zulte Waregem. Peter Vandenbempt was onder de indruk, zeker van Michel Vlap. De Nederlander is eindelijk losgebroken.

'De bekende vergelijking met de fles ketchup: ineens spuiten de goals eruit bij Anderlecht. Vooral bij Michel Vlap, vijf – eigenlijk zes – goals in drie matchen en alomtegenwoordig in het ineens vloeiende aanvalsspel van paars-wit', klinkt het bij Sport/Voetbalmagazine.

Vandenbempt zag zijn potentieel al langer. 'Ook in zijn (zeer talrijke) donkere dagen sprong de intelligentie van de Nederlander in het oog. Vlap bewoog slim tussen de lijnen, dook gepast in de rug van de verdediging en stond vaak op de goeie plaats in de rechthoek. Maar dikwijls was de aanname niet zuiver, de handelingssnelheid te traag of de afwerking niet goed genoeg.'

'De voorbije wedstrijden is dat er ineens allemaal wél en daarmee pareert de sympathieke en ontwapend eerlijke Vlap naar eigen zeggen de (te harde?) kritiek van de voorbije maanden. Maar is het toeval dat de Nederlander rendeert in matchen met een hoog Play-Off 2-gehalte?', sluit hij af met een kritische noot.