Chelsea mag blijven hopen op Champions League, Zlatan kan AC Milan niet helpen

08-03-2020 17:09

Chelsea mag blijven hopen op deelname aan de Champions League. Het wist zondag nog eens overtuigend te winnen. In de Serie A wist AC Milan dan weer niet te winnen

Chelsea-Everton 4-0
Chelsea heeft zijn Champions League-perspectieven levend gehouden, na een reeks wisselvallige resultaten. The Blues verstevigden hun vierde plek in de Premier League dankzij een even ruime als probleemloze zege op Everton. Binnen twintig minuten had de ploeg van Frank Lampard zijn overwicht al in een 2-0 voorsprong omgezet, via prima uitgespeelde treffers van Mason Mount en Pedro.

The Toffees mochten vervolgens ruiken aan een aansluitingstreffer, maar Chelsea nam kort na rust definitief afstand: Willian schoot van afstand de 3-0 binnen en Olivier Giroud werkte de vierde treffer binnen. De Londenaren hebben het gat met nummer vijf Wolverhampton Wanderers vergroot naar vijf punten.

AC Milan-Genoa 1-2
AC Milan moest het thuisduel met Genoa zonder publiek afwerken en leed een pijnlijke nederlaag. De gasten stonden bij aanvang van de voetbalmiddag onder de degradatiestreep, maar liepen dankzij Goran Pandev en Francesco Cassata – op aangeven van Lasse Schöne – nog voor rust uit naar een 0-2 voorsprong. Zlatan Ibrahimovic frommelde een kwartier voor tijd nog de 1-2 binnen, maar het slotoffensief van de thuisploeg leverde niets meer op. De Rossoneri, waar Alexis Saelemaekers een hele wedstrijd op de bank voor bleef, blijven voorlopig zevende in de Serie A en moeten alle zeilen bijzetten om nog Europees voetbal te halen.