Anderlecht neemt tegen Zulte Waregem record van Essevee en Club Brugge af

Anderlecht neemt tegen Zulte Waregem record van Essevee en Club Brugge af

08-03-2020 11:02 Laatste update: 15:15
37

RSC Anderlecht haalde zaterdag nog eens ouderwets uit. Het won met 7-0 van Zulte Waregem. Het was meteen de grootste zege dit seizoen in de Jupiler Pro League.

Een eigen doelpunt van Pletinckx na amper 6 minuten zette Anderlecht op weg naar de recordzege. Michel Vlap had met een hattrick ook een serieus aandeel in de 7-0 tegen Zulte Waregem. Jérémy Doku met twee rozen en Nacer Chadli kwamen tegen Essevee op het scorebord.

Tot zaterdag was het uitgerekend Zulte Waregem dat de grootste zege boekte dit seizoen. Begin oktober won het met 6-0 van Cercle Brugge. Zulte Waregem deelde haar record met Club Brugge dat helemaal in het begin van de competitie STVV met 6-0 over de knie legde.

Anderlecht is trouwens serieus op dreef tijdens de laatste weken. Het won immers ook al met 0-3 van Waasland-Beveren en 6-1 van KAS Eupen. De sprint richting een Play-Off 1-ticket is indrukwekkend, maar lijkt net te laat komen. Indien KRC Genk en KV Mechelen volgende week niet gelijkspelen, mag Anderlecht plaats zes vergeten.

Anderlecht heeft nu dit seizoen het record van de grootste overwinning en de jongste ploeg die dit seizoen aan de aftrap verscheen.