Woede bij Leganés: 'Dit heeft enorme schade aan de club veroorzaakt'

Woede bij Leganés: 'Dit heeft enorme schade aan de club veroorzaakt'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 12:39do 27-02-2020 om 12:39

Leganés heeft definitief geen toestemming gekregen van de Spaanse voetbalbond om tijdens de tweede seizoenshelft een spits aan te trekken. Daarmee kan de club uit de Primera Division geen vervanger aantrekken voor de naar FC Barcelona vertrokken Martin Braithwaite.

Barcelona mocht, bij hoge uitzondering, Braithwaite na het sluiten van de transfermarkt nog overnemen van Leganés. Een club kan zich beroepen op dat recht wanneer het in een 'noodsituatie' verkeert. Dat was volgens de Spaanse bond het geval door blessures van Ousmane Dembélé en Luis Suárez. Door een gelimiteerde afkoopsom van 18 miljoen euro in het contract van Braithwaite kon Leganés niet voorkomen dat de clubtopscorer alsnog vertrok.

Leganés strijdt dit seizoen tegen degradatie en dus kwam de uitgaande transfer van Braithwaite zeer slecht uit. De club deed een beroep op dezelfde uitzonderingsregel om een nieuwe spits aan te kunnen trekken. In tegenstelling tot het verzoek van Barça werd het verzoek van Leganés geweigerd. De club besloot een officiële klacht in te dienen bij de bond.

De bond heeft na overleg met de FIFA definitief besloten dat Leganés geen nieuwe speler mag aantrekken. Er zou geen sprake zijn van een noodsituatie, bovendien wil de bond voorkomen dat clubs nu om de haverklap de uitzonderingsregel willen aangrijpen. Bij Leganés is men nijdig. 'We worden geconfronteerd met oneerlijke regelgeving, die de integriteit van de competitie en het recht van alle clubs om op gelijke voorwaarden te concurreren bedreigt. Dat heeft een enorme schade aan de club veroorzaakt', aldus de club uit Madrid. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws