Solskjaer lovend over Diatta (Club Brugge): Kan zo goed worden als Mané

Solskjaer lovend over Diatta (Club Brugge): "Kan zo goed worden als Mané"

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 16:00wo 26-02-2020 om 16:00

Club Brugge doet het donderdag tegen Man Utd zonder Eder Balanta, Ruud Vormer en Emmanuel Dennis. Een groot gemis, maar toch zorgt dat niet voor gejuich bij Man Utd-coach Ole Gunnar Solskjaer. Zo staat Krépin Diatta mogelijk aan de aftrap.

De Noorse trainer van Man Utd kent de Senegalese flankaanvaller maar al te goed. Zo was Solskjaer nog trainer in de Noorse competitie toen Diatta als zeventienjarige tiener debuteerde bij Sarpsborg, waar hij indruk wist te maken.

"Eigenlijk was hij op test bij Molde, net voor ik daar was", citeert Het Nieuwsblad de trainer van de Engelse grootmacht. "Maar iemand stuurde hem daar weg. Ik vraag me nog altijd af waarom."

De trainer is een grote fan van Diatta. "Hij heeft wat ik de X-factor noem. Als hij aan de bal is gebeurt er iets. Ik zie hem graag aan het werk. Onze verdedigers zullen hun handen vol met hem hebben. En dan denk ik in de eerste plaats aan Luke", klinkt het.

Nieuwe Mané
In Senegal wordt Diatta al gezien als de nieuwe Sadio Mané. Dat begrijpt Solskjaer. "Hij heeft zeker gelijkaardige kwaliteiten als Mané", vult de trainer aan. "Hij is snel, onvoorspelbaar en heeft een goeie lichaamsbalans. Hij mag zeker de droom en de ambitie koesteren zo goed als hem te worden", klinkt het.

Dat Club Brugge met een vertimmerd elftal voor de dag zal komen, zorgt dus niet meteen voor gejuich bij Man Utd. Solskjaer weet namelijk dat Diatta terugkeert. "En voor mij is Diatta Clubs beste speler", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws